ΚΟΣΜΟΣ

Πού φυλάνε οι διάσημοι τα Όσκαρ τους;

Πού φυλάνε οι διάσημοι τα Όσκαρ τους;

Το πιο πολύτιμο αντικείμενο στο Χόλιγουντ είναι ίσως το χρυσό αγαλματίδιο που απονέμεται στους νικητές των βραβείων Όσκαρ και γι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί από αυτούς το φυλάσσουν στους πιο παράξενους, αλλά ασφαλείς--κατά την κρίση τους- χώρους.


Για παράδειγμα, η Έμα Τόμσον--δύο φορές νικήτρια, για τις ταινίες "Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ" και "Λογική κι Ευαισθησία"--έχει κρύψει τα βραβεία της στο μπάνιο του σπιτιού της στο Λονδίνο.

"Είναι γεμάτο με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά μου. Ετσι δεν θεωρείται ασέβεια. (Το μπάνιο) είναι ένας σημαντικός χώρος για μένα. Και το μπάνιο στο ισόγειο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιούν όλοι οι προσκεκλημένοι. Κι είναι ωραίο γι αυτούς να τα αγγίζουν (τα αγαλματίδια)", εξηγεί η ηθοποιός.

osk2

Το Ρόιτερς αναφέρει επίσης το παράδειγμα της Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία θεωρείται φαβορί για το φετινό Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Θλιμμένη Τζάσμιν", και η οποία πρέπει να...πληρώνει για να βλέπει το Οσκαρ που έχει κερδίσει για την ταινία "Ιπτάμενος Κροίσος" ("The Aviator").

"Το Όσκαρ μου βρίσκεται σε ένα μουσείο του κινηματογράφου που ονομάζεται 'Αυστραλιανό Κέντρο Κινούμενης Εικόνας' ", δήλωσε η 44χρονη ηθοποιός και πρόσθεσε "πρέπει να πληρώνω εισιτήριο και να πηγαίνω κάθε τόσο να το βλέπω".

Κάποιοι άλλοι από τους 2.809 βραβευμένους με Όσκαρ μέχρι σήμερα έχουν επιλέξει πιο συνηθισμένους χώρους για την φύλαξη του βραβείου τους, όπως η Σαρλίζ Θέρον που έχει βάλει στο καθιστικό του σπιτιού της το βραβείο της για την ταινία "Monster" ή ο Τζορτζ Κλούνι που έχει στολίσει στο γραφείο του σπιτιού του τα δύο αγαλματίδια που κέρδισε για τις ταινίες "Επιχείρηση Αργκο" και "Μάικλ Κλέιτον".

Η Τζένιφερ Χάντσον έφτιαξε μία ειδική κατασκευή στον τοίχο για να τοποθετήσει το βραβείο της για την ταινία "Dreamgirls", ενώ η Σάντρα Μπούλοκ έχει εμπιστευτεί το δικό της βραβείο για την ταινία "Μία Σχέση Στοργής" ("The Blind Side") στον γιό της Λούις.

"Θα τον αφήσω να σας πει αν θέλει να σας πει, αλλά είναι δικό του και εκείνος ξέρει που βρίσκεται", λέει η ηθοποιός.