Αναισθησιολόγος «τέρας» παρενοχλούσε σεξουαλικά ασθενείς

Αναισθησιολόγος «τέρας» παρενοχλούσε σεξουαλικά ασθενείς

Την ευαίσθητη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι ασθενείς εκμεταλλευόταν επί σειρά ετών ένας Καναδός αναισθησιολόγος, που τις παρενοχλούσε σεξουαλικά, ενώ εκείνες ήταν ναρκωμένες. Συνολικά 21 γυναίκες τον κατήγγειλαν, κάτι που οδήγησε στην καταδίκη του σε 10ετή φυλάκιση.

 

Στο δικαστήριο ακούστηκαν ανατριχιαστικές περιγραφές από τα θύματα του Τζορτζ Ντούντνοτ, οι οποίες καταθέτοντας για τον εφιάλτη που έζησαν είπαν πως, ενώ είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους σε σημείο που να αντιλαμβάνονται τι συνέβαινε, δεν μπορούσαν να κουνήσουν τα μέλη τους προκειμένου να τον σταματήσουν, εξαιτίας της νάρκωσης.

Οι περιγραφές τους ήταν παρόμοιες. Είπαν στο δικαστήριο ότι ο αναισθησιολόγος τις φιλούσε, τις χάιδευε ή τοποθετούσε το μόριό του στο στόμα τους ή στα χέρια τους. Ακόμη οι γυναίκες μίλησαν και για τις τραγικές συνέπειες που είχε αυτή η φρικτή εμπειρία, καθώς οι περισσότερες πλέον αδυνατούν να εμπιστευτούν τους γιατρούς και να συνάψουν προσωπικές σχέσεις, ενώ κάποιες για αρκετό καιρό πάθαιναν κρίσεις πανικού.

Για καιρό ο αναισθησιολόγος συνέχιζε να παρενοχλεί σεξουαλικά τις ασθενείς που έμπαιναν στο χειρουργείο, καθώς ήταν δύσκολο να τον αναγνωρίσουν τα θύματά του, αφού φορούσε μάσκα και την ιατρική ρόμπα, κάνοντάς αδύνατο να τον ξεχωρίσουν από το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό.