ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ρουμανία: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

«Τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε επίσημα μια συμφωνία για τη συγκρότηση μιας νέας σταθερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Romania TV.


«Ναι, συζητήσαμε σήμερα, όχι μόνο με την Ουγγρική Δημοκρατική Ένωση Ρουμανίας (UDMR), αλλά και με άλλες πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου, με εξαίρεση το Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PDL), που βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Απλώς, για να το ξεκαθαρίσω: το PDL, διά του προέδρου του κ. Μπλάγκα ήταν πολύ ξεκάθαρο ως προς την πρόθεσή του να συνεχίσει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Επομένως, την Τρίτη, όταν πάω στη Βουλή, θα υπάρχει μια πλειοψηφία, που θα είναι σταθερή, αν και όχι η ίδια μ' αυτήν που ήταν. Αυτό είναι φυσιολογικό», τόνισε ο κ. Πόντα, απαντώντας στην ερώτηση εάν συζήτησε με τους εκπροσώπους του UDMR και ποιο ήταν το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

Πρόσθεσε δε, ότι τη Δευτέρα θα ανακοινώσει επίσημα εάν και πώς θα είναι η συμφωνία για μια πλειοψηφία- με τους βουλευτές της ομάδας των εθνικών μειονοτήτων, το UDMR ή με κάποιον άλλον υποστηρικτή της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι, χθες, αποχώρησε από τον κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL), λόγω διαφωνιών με τον κ. Πόντα σχετικά με τον ανασχηματισμό.

Διαβάστε επίσης:

Ρουμανία: «Τριγμοί» στον κυβερνητικό συνασπισμό