Μαλί: Όχημα των Γιατρών του Κόσμου έπεσε σε νάρκη (pic)

Μαλί: Όχημα των Γιατρών του Κόσμου έπεσε σε νάρκη (pic)

Δύο υπάλληλοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης Medecins du Monde (Γιατροί του Κόσμου) του βελγικού παραρτήματος, τραυματίστηκαν σοβαρά την Τετάρτη, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη στο βόρειο Μαλί, ανακοίνωσαν η οργάνωση και ένας τοπικός αξιωματούχος.

«Περίπου το μεσημέρι, ένα όχημα της Medecins du Monde έπεσε πάνω σε νάρκη στο δρόμο από την περιοχή Κιντάλ προς το αεροδρόμιο», ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η οργάνωση. «Οι δύο επιβάτες του οχήματος καθώς και ο οδηγός τραυματίστηκαν σοβαρά».

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα συνοδεύεται από μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται το κατεστραμμένο 4x4. Η οργάνωση δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το όχημα είχε γίνει στόχος.

1393429795291rence

Ο Αντάμα Καμισόκο, κυβερνήτης του Κιντάλ, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι το όχημα ήταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο για να παραλάβει ένα ακόμα μέλος της οργάνωσης. Οι τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ένα όχημα του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο μετέφερε 5 άτομα, εξαφανίστηκε και αναζητείται ακόμα από τις αρχές.