Νέα ηχογραφημένη συνομιλία για μίζες «καίει» τον Ερντογάν

Νέα ηχογραφημένη συνομιλία για μίζες «καίει» τον Ερντογάν

Ακόμη μια ηχογραφημένη συνδιάλεξη, στην οποία φέρεται να μιλάει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γιο του και να του συστήνει να ζητήσει περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο μια επιχειρηματικής συμφωνίας αναρτήθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο YouTube από έναν ανώνυμο χρήστη.


Στην πρώτη συνομιλία ο Ερντογάν φέρεται να λέει στο γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά καθώς άρχιζε η έρευνα για διαφθορά σε βάρος μελών της κυβέρνησής του.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η συνομιλία ήταν ήταν κατασκευασμένη, προϊόν ενός «επαίσχυντου μοντάζ» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Μην τα πάρεις. Αυτό που μας υποσχέθηκε, πρέπει να το φέρει. Εάν δεν το φέρει, δεν χρειάζεται» ακούγεται να λέει η φωνή στη νέα ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία σύμφωνα με τον χρήστη που την ανήρτησε στο YouTube με το ψευδώνυμο Haramzadeler, ανήκει στον Ερντογάν.

«Οι άλλοι φέρνουν. Γιατί αυτός δεν μπορεί να φέρει; Τι νομίζουν... Μην ανησυχείς όμως, θα έρθουν στην αγκαλιά μας», λέει η φωνή.

Το Reuters ανέφερε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα αυτής της ηχογραφημένης συνομιλίας.

«Θα εξετάσουμε εάν οι υποκλοπές αυτές είναι ψεύτικες ή όχι και καμία ανακοίνωση δεν σχεδιάζεται να γίνει προς το παρόν» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Καζάνι που βράζει η Τουρκία. Ζητούν παραίτηση Ερντογάν

«Είκοσι λεπτά θα κρίνουν την τύχη του Ερντογάν»

Η αστυνομία διέλυσε αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη