ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής πρωτοβουλία γυναικών για τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας

Διεθνής πρωτοβουλία γυναικών για τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας

Περισσότερες από 100 γυναίκες από διάφορες χώρες επιθυμούν να προσπαθήσουν να επισκεφθούν τη Γάζα για να εορτάσουν με Παλαιστίνιες γυναίκες την ημέρα της Γυναίκας, την 8η Μαρτίου και να καταγγείλουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση CAPJPO-EuroPalestine.

Οι συμμετέχουσες, που προέρχονται από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αλγερία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία και άλλα κράτη θα αναχωρήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για το Κάιρο και θα μεταβούν στη συνέχεια στη Ράφα, το μεθοριακό πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και των παλαιστινιακών εδαφών, με στόχο να επιχειρήσουν να εισέλθουν στη Γάζα την 8η Μαρτίου, εξήγησε η οργάνωση αυτή.

Το πέρασμα στη Ράφα είναι η μοναδική είσοδος στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ — παραμένει, ωστόσο, πολύ συχνά κλειστή από τις αιγυπτιακές αρχές.

Μεταξύ των συμμετεχουσών βρίσκεται η Τζαμίλα Μπουχιρέντ, σημαίνουσα προσωπικότητα του αγώνα της ανεξαρτησίας της Αλγερίας, προστίθεται στο δελτίο Τύπου της CAPJPO, ενώ διευκρινίζεται ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ανταπόκριση στην «έκκληση για βοήθεια που απηύθυναν φεμινιστικές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας».