ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (και πάλι)

Μπιλ Γκέιτς:  Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (και πάλι)

Ο Μπιλ Γκέιτς επέστρεψε στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς η άνοδος των χρηματαγορών έχει αυξήσει τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων στους οποίους πλέον περιλαμβάνεται και αριθμός- ρεκόρ γυναικών.


Με περιουσία η καθαρή αξία της οποίας ανέρχεται σε 76 δισ. δολάρια, ο συνιδρυτής της Microsoft κατέλαβε και πάλι την κορυφή της λίστας ύστερα από απουσία τεσσάρων χρόνων περνώντας μπροστά από τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ Χελού, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση με 72 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Forbes ανακοινώνοντας χθες την λίστα.

Ο ισπανός ιδρυτής και ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων Inditex, στις οποίες ανήκει και η αλυσίδα καταστημάτων ΖΑRA, ο Αμάνθιο Ορτέγα, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 64 δισ. δολάρια.

Ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Berkshire Hathaway Inc» βρίσκεται στην τέταρτη θέση με περιουσία ύψους 58,2 δισ. δολαρίων. Στην πέμπτη θέση με περιουσία 48 δισ. βρίσκεται ο επικεφαλής της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού Oracle, ο Λάρι Έλισον.
Ο Γκέιτς έχει βρεθεί στην κορυφή της λίστας τα 15 από τα τελευταία 20 χρόνια.

Συνολικά, 1.645 δισεκατομμυριούχοι--αριθμός ρεκόρ--με συνολική περιουσία 6,4 τρισ. δολαρίων, βρίσκονται φέτος στη λίστα του Forbes σε σχέση με 1.426 που ήταν πέρυσι.
Ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 10% από αυτούς είναι γυναίκες σε σχέση με 138 που ήταν πέρυσι.