ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Η χώρα θα βρεθεί υπό πίεση λόγω Ρωσίας

Σερβία: Η χώρα θα βρεθεί υπό πίεση λόγω Ρωσίας

Η Σερβία δεν θα διακόψει τις σχέσεις της εξαιτίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο αρχηγός του SNS και αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Αυτό ισχύει "ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον κόσμο" σημείωσε ο κ. Βούτσιτς και πρόσθεσε πως η χώρα του θα συνεχίσει την προσπάθεια να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες εξαγωγές προς αυτή τη χώρα.

"Το λέω αυτό επειδή γνώριζω την πίεση την οποία θα υποστεί η Σερβία" υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς και πρόσθεσε πως η χώρα του δεν θα διεξάγει πλέον πολέμους, ούτε δικούς της ούτε κανενός άλλου.

Στον αντίποδα, όπως τόνισε ο κ. Βούτσιτς μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του, "θα φροντίσει τον εαυτό της και όλοι όσοι επιθυμούν κάποια άλλα σενάρια, θα πρέπει να υποστηρίξουν τους αντιπάλους του SNS".

"Ενώ μερικοί επιζητούν τον πόλεμο, εμείς θα αναζητήσουμε δουλειές για τους πολίτες μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσιτς και συμπλήρωσε: "αυτοί που επιθυμούν την υλοποίηση του ουκρανικού σεναρίου (και στη Σερβία) δεν είναι σοβαροί και υπεύθυνοι και δείχνουν ότι δεν αγαπούν τη χώρα τους και δεν σκέφτονται το μέλλον της".

"Γνωρίζετε ότι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, αλλά είμαι σίγουρος ότι η χώρα μας έχει μια ευκαιρία- και μάλιστα όχι μικρή. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, έχουμε σταθερότητα" σημείωσε ο κ. Βούτσιτς, μιλώντας χθες στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα, στη βορειοδυτική Σερβία.

Ο πρόεδρος του SNS ζήτησε από τους ψηφοφόρους "να μην βλέπουν τις δημοσκοπήσεις, αλλά να προσέλθουν για να ψηφίσουν και να πούνε και στους φίλους τους να κάνουν το ίδιο".

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Σερβία έχουν οριστεί για τις 16 Μαρτίου.