ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει αιματοχυσία στην Ουκρανία!

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει αιματοχυσία στην Ουκρανία!

Η Ρωσία "δεν θα επιτρέψει μία αιματοχυσία" στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, εν μέσω της ακραίας έντασης που επικρατεί στην Κριμαία όπου ουκρανοί στρατιώτες και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες.


"Δεν θα επιτρέψουμε μία αιματοχυσία στην Ουκρανία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση κατά της ζωής και της υγείας όσων ζουν στην Ουκρανία, ούτε εναντίον των Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία", είπε.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να διατάξει τις φιλορωσικές ένοπλες ομάδες στην περιοχή της Κριμαίας να επιστρέψουν στις βάσεις του, διότι πρόκειται για ομάδες "αυτοάμυνας" και "δεν λαμβάνουν διαταγές από τη Μόσχα".

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ρωσική τηλεόραση ότι το προσωπικό των ρωσικών βάσεων βρίσκεται στις θέσεις του και ότι εναπόκειται στις αρχές της Κριμαίας και της Ουκρανίας να επιτρέψουν την πρόσβαση σε διεθνείς παρατηρητές.

Οι δυτικές χώρες συζητούν πιθανή διευθέτηση της κρίσης που προκλήθηκε από τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία, η οποία θα περιλαμβάνει την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων στις βάσεις τους και την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών.

Ρoή Ειδήσεων