ΚΟΣΜΟΣ

Γιατσενιούκ: Πρόκειται για μία κρίση στην Ευρώπη

Γιατσενιούκ: Πρόκειται για μία κρίση στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες τη Ρωσία ότι ανεβάζει την ένταση και προβαίνει σε προκλήσεις στη χώρα του.


"Η Ρωσία είναι έτοιμη για μία διευθέτηση της διένεξης αυτής και για τη διεξαγωγή ενός πραγματικού διαλόγου για τους τρόπους σταθεροποίησης της κατάστασης ή συνεχίζει να είναι απρόθυμη και θα προσπαθήσει να ανεβάσει την ένταση, όπως το έχει κάνει τις τελευταίες αυτές ώρες επαναλαμβάνοντας τους αποκλεισμούς των ουκρανικών δυνάμεων", αναρωτήθηκε ο Αρσένι Γιατσενιούκ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Σουλτς αναφέρθηκε με τη σειρά του στις "ρωσικές προκλήσεις στην Κριμαία", προσθέτοντας ότι, εάν επιβεβαιωθούν, πρόκειται για μία "πραγματικά δραματική κατάσταση".

Μετά τη συνάντησή του στο κοινοβούλιο, ο Γιατσενιούκ κατευθύνθηκε προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Χέρμαν βαν Ρομπάι, πριν από την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ με θέμα την ουκρανική κρίση.

Για τον Αρσένι Γιατσενιούκ, "δεν πρόκειται μόνο για μία κρίση ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά για μία κρίση στην Ευρώπη".

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων