ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Δεν θα μας πει η Ευρώπη «ποιο μάθημα να διαβάσουμε στο σπίτι»

Ρέντσι: Δεν θα μας πει η Ευρώπη «ποιο μάθημα να διαβάσουμε στο σπίτι»

Αυστηρή ήταν η απάντηση του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στις χθεσινές συστάσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για οικονομικά θέματα Όλι Ρεν, ο οποίος επισήμανε ότι η Ιταλία δεν έχει υιοθετήσει ακόμη απαραίτητες οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ερχόμαστε στην Ευρώπη για να μας πουν ποιο μάθημα να διαβάσουμε στο σπίτι. Η Ιταλία ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει, για το καλό των παιδιών της. Δεν προσφέρουμε διαβεβαιώσεις για να καθησυχάσουμε κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τη λήξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Παρατηρητές λένε ότι ο Ρέντσι σκοπεύει να παρουσιάσει τις προσεχείς εβδομάδες ένα αναλυτικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την στήριξη της δημόσιας παιδείας, με την επισκευή των σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και την καταβολή οφειλών της δημόσιας διοίκησης σε επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση νωρίτερα άφησε να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Πριν από λίγο στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, επανέλαβαν σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθούν νέα μέτρα και ιδίως η επιβολή νέων άμεσων ή έμμεσων φόρων.