ΚΟΣΜΟΣ

Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν θα κοστίσουν δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ

Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν θα κοστίσουν δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ

Ο κορυφαίος αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν από τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν θα κοστίσουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ δήλωσε σε επιτροπή του Κογκρέσου πως "η μεγάλη πλειονότητα" των χιλιάδων ντοκουμέντων που πήρε ο Σνόουντεν δεν έχουν σχέση με την εσωτερική επιτήρηση, αλλά αφορούν στρατιωτικές επιχειρήσεις, δυνατότητες, τακτικές και διαδικασίες.

Ο ίδιος δήλωσε πως μια ομάδα η οποία εργάζεται ήδη, θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια για να διαπιστώσει τι έχει πάρει ο Σνόουντεν, σε τι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά που έχει πάρει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετριασθούν οι επιπτώσεις.

"Αυτό είναι το μέγεθος αυτής της πρόκλησης. Και υποψιάζομαι ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπεράσουμε την απώλεια ασφάλειας που υποστήκαμε", δήλωσε ο Ντέμπσεϊ.