ΚΟΣΜΟΣ

Ξέσπασε ο πατέρας του μακελάρη, Άνταμ Λάνζα

Ξέσπασε ο πατέρας του μακελάρη, Άνταμ Λάνζα

Ο Πίτερ Λάνζα, πατέρας του Άνταμ Λάνζα, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τον γιο του και τα αίτια που μπορεί να τον οδήγησαν στη δολοφονία 26 ατόμων στο σχολείο Σάντι Χουκ, τον Δεκέμβριο του 2012.

Στις 14/12 του 2012, ο 20χρονος τότε Άνταμ Λάνζα ξεκίνησε τη μέρα του δολοφονώντας τη μητέρα του, Νάνσι, στο σπίτι όπου ζούσαν στο Νιούταουν. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του, κατευθύνθηκε στο σχολείο Σάντι Χουκ και τραυμάτισε θανάσιμα με τα πυρά του 26 άτομα και πιο συγκεκριμένα 20 μαθητές και έξι εργαζόμενους, πριν δώσει τέλος και στη δική του ζωή.

Μέχρι και σήμερα, ο πατέρας του, Πίτερ Λάνζα, δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια για τις πράξεις του γιου του. Κάτι που τελικά έκανε μιλώντας στο New Yorker.

«Δεν μπορεί να γίνει κάποιος πιο διαβολικός, πιο κακός από τον γιο μου. Πόσο κατηγορώ τον εαυτό μου για το γεγονός ότι υπεύθυνος αυτής της τραγικής ιστορίας είναι ο γιος μου; Πολύ, πάρα πολύ. Ξέρω όμως ότι όπως σκότωσε τα παιδιά και τη μητέρα του, έτσι θα σκότωνε και μένα αν του δινόταν η ευκαιρία», εξήγησε αρχικά ο Πίτερ Λάνζα, ο οποίος το 2009 είχε χωρίσει με την μητέρα του Άνταμ.

«Ήταν ξεκάθαρο από την ημέρα που ξεκίνησε το γυμνάσιο, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά αυτό νομίζω ότι δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συντέλεση της μαζικής δολοφονίας. Οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο του Άσπεργκερ είναι μεν ασυνήθιστοι, αλλά δεν φτάνουν σε τέτοια άκρα».

Πηγή: time.com

Διαβάστε επίσης:

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό

Συγκλονιστικά βίντεο: H αγωνία και η οργή των συγγενών των επιβατών

Βίντεο: Η ανατριχιαστική στιγμή που καλούν κινητό επιβάτη της πτήσης

Μαλαισία:Αναγνωρίστηκε ένας άνδρας που χρησιμοποίησε πλαστό διαβατήριο

Θρίλερ με το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines