ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εθνοφρουρά στην Ουκρανία

Νέα εθνοφρουρά στην Ουκρανία

Μια νέα εθνοφρουρά από τις τάξεις των βετεράνων του στρατού ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγκροτήσει ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ως απάντηση στις ρωσικές απόπειρες προσάρτησης της Κριμαίας.

Όπως είπε ο ίδιος, η κακοδιαχείριση των ενόπλων δυνάμεων υπό τον έκπτωτο προκάτοχό του σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί «ουσιαστικά από το μηδέν».

Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας Ιχόρ Τενιούκ δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει αξιόμαχη δύναμη πεζικού μόλις 6.000 στρατιωτών σε σχέση με τους 200.000 ρώσους στρατιώτες και πλέον που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορά της.

Ο Τουρτσίνοφ, ο οποίος προειδοποίησε κατά της πρόκλησης περαιτέρω δράσης από τη ρωσική πλευρά, επισήμανε ότι το ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας αποφάσισε τη συγκρότηση Εθνικής Φρουράς χρησιμοποιώντας ως βάση τις υπάρχουσες δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της θα είναι «να υπερασπίζεται τους πολίτες από τους εγκληματίες και από επιθέσεις στο εσωτερικό ή από το εξωτερικό». Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει μερική κινητοποίηση εθελοντών που διαθέτουν στρατιωτική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Ναζιστές αιχμαλωτίζουν υποστηρικτές του Γιανουκόβιτς!

Γιανουκόβιτς: «Εξτρεμιστές πήραν την εξουσία στο Κίεβο»