ΚΟΣΜΟΣ

Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις

Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις

Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία, πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα που έχουν προγραμματίσει οι φιλορωσικές αρχές της περιοχής για την προσάρτησή της στη Ρωσία.


Ουκρανικό αεροσκάφος, κατευθυνόμενο από το Κίεβο προς τη Συμφερόπολη, υποχρεώθηκε σήμερα να επιστρέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι οι αρχές της Κριμαίας έκλεισαν τον εναέριο χώρο για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία και ότι ούτε χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν πτήσεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές της Κριμαίας αποφάσισαν να επιτρέπουν μόνο σε εμπορικά αεροσκάφη που προέρχονται από τη Μόσχα να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της περιοχής.

Την ίδια ώρα, 24 Ουκρανοί που τραυματίστηκαν στις πρόσφατες βίαιες διαδηλώσεις πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας στο Γερμανικό Πρακτορείο, οι τραυματίες θα μεταφερθούν αύριο Τετάρτη με τη βοήθεια του γερμανικού στρατού.

Δώδεκα από αυτούς θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλοι έξι σε νοσοκομεία του Ουλμ και στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Κόμπλεντς.