ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ακόμα βήμα προς την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας

Ένα ακόμα βήμα προς την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας

Οι αρχές της Κριμαίας θα θέσουν σύντομα υπό τον έλεγχό τους τις ουκρανικές κρατικές εταιρείες που βρίσκονται στο έδαφος της χερσονήσου, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, κάνοντας άλλο ένα βήμα προς την εδραίωση της ανεξαρτησίας της περιοχής πριν από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή για την ένωσή της με τη Ρωσία.


Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια ο Ρουστάμ Τεμιργκάλεφ είπε ότι προετοιμάζεται για τις επόμενες ημέρες η μεταβίβαση "μιας σειράς εταιρειών που ανήκουν στο ουκρανικό κράτος και βρίσκονται στο έδαφος της Κριμαίας".

Σύμφωνα με τον Τεμιργκάλεφ μεταξύ των εταιρειών του δημοσίου που θα τεθούν υπό τον έλεγχο των τοπικών αρχών είναι η εταιρεία παραγωγής ενέργειας Chornomornaftohaz, οι κρατικοί σιδηρόδρομοι καθώς και διάφορα θέρετρα που ανήκουν σε ουκρανικά υπουργεία.

Ο αντιπρόεδρος της κριμαϊκής κυβέρνησης διευκρίνισε πάντως ότι οι ιδιωτικές εταιρείες θα παραμείνουν υπό την κυριότητα των ιδιοκτητών τους. Ωστόσο οι τελευταίοι θα πρέπει να ξαναδηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων