ΚΟΣΜΟΣ

Η Λευκορωσία ζήτησε από τη Ρωσία να περιπολεί τον εναέριο χώρο της

Η Λευκορωσία ζήτησε από τη Ρωσία να περιπολεί τον εναέριο χώρο της

Η Λευκορωσία ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να αναπτύξει 12 με 15 αεροπλάνα για να ενισχύσουν την εναέρια εποπτεία πάνω από το έδαφός της σε απάντηση στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.


«Αν το ΝΑΤΟ αποφάσισε με τους Αμερικάνους να ενισχύσουν τις εναέριες μονάδες τους στα σύνορά μας, τι έπρεπε να κάνουμε, να το παρακολουθούμε;», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.

Οι ΗΠΑ και η Πολωνία, που συνορεύει με τη Λευκορωσία, ξεκίνησαν την Τρίτη στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 12 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Μια κοινή ναυτική άσκηση των ΗΠΑ, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ξεκίνησε την Τετάρτη στη Μαύρη Θάλασσα. Τα γυμνάσια αυτά ήταν προγραμματισμένα πριν το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Εξάλλου το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποστολή αεροσκαφών AWACS τα οποία θα πραγματοποιούν αποστολές αναγνώρισης πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της «εποπτείας» της κρίσης στην Ουκρανία.

«Αντιδράσαμε ήρεμα μέχρι που ξεκίνησαν μεγάλης έκτασης γυμνάσια (…) στην Πολωνία», σημείωσε ο Λουκασένκο. «Υπάρχει μια ξεκάθαρη κλιμάκωση της κατάστασης κοντά στα σύνορά μας», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επεσήμανε ότι θα ζητήσει από τη Ρωσία να στείλει «12 με 15 αεροπλάνα».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο για το αίτημα της Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων