ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Βρετανία: Ο Χέιγκ ζήτησε να μην γίνει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Μ. Βρετανία: Ο Χέιγκ ζήτησε να μην γίνει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Η Κριμαία θα πρέπει να ματαιώσει το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, προειδοποιώντας ότι σημαντικά πρόσωπα της Ρωσίας αντιμετωπίζουν πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και περιορισμούς σε περίπτωση που δεν σημειωθεί σύντομα πρόοδος σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.

«Μέρος της απάντησης για την εξεύρεση τρόπων για αποκλιμάκωση είναι η ματαίωση αυτού του δημοψηφίσματος και η έναρξη διεθνών διαπραγματεύσεων», δήλωσε από το Λονδίνο. «Εάν δεν υπάρξει πρόοδος σε αυτά τα ζητήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, τότε θα κινηθούμε στο επόμενο στάδιο αντίδρασης της Ευρώπης σε αυτή την κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε ιδιώτες της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Αλλά θα γίνουν τα πάντα ώστε «να βρεθεί μια διπλωματική κατεύθυνση προς τα εμπρός» κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι και του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, είπε ο Χέιγκ.

Διαβάστε επίσης:
Οι δύο επιλογές των κατοίκων της Κριμαίας

*φωτογραφία από gov.uk