ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Το Boeing πετούσε δυτικά προς τα Νησιά Ανταμάν

Μαλαισία: Το Boeing πετούσε δυτικά προς τα Νησιά Ανταμάν

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ενδείξεις σε στρατιωτικά ραντάρ αποκαλύπτουν ότι, πιθανώς, το αεροσκάφος της Malaysia Airlines πετούσε απέναντι από τη χερσόνησο Μαλάι με κατεύθυνση τις Νήσους Ανταμάν.


Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι ένα άγνωστο αεροσκάφος, το οποίο οι ερευνητές εκτιμούν ότι είναι η πτήση ΜΗ370, ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ σημείων αναφοράς πλογήσης όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά από στρατιωτικό ραντάρ έξω από τη βορειοδυτική ακτή της χώρας.

Το τελευταίο στίγμα στο στρατιωτικό ραντάρ δείχνει ότι το αεροπλάνο πετούσε προς τα νησιά Ανταμάν, ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ της Θάλασσας του Ανταμάν και του Κόλπου της Βεγγάλης.

Μία τρίτη πηγή κοντά στις έρευνες είπε ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στη θεωρία ότι κάποιος που ήξερε να πιλοτάρει κατηύθυνε την πτήση με τους 239 επιβάτες χιλιάδες χιλιόμετρα εκτός της καθορισμένης πορείας από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η περίπτωση μίας δολιοφθοράς με αεροπειρατεία παραμένει στο τραπέζι», είπε η πηγή, ο οποίος είναι ανώτατος αξιωματούχος της μαλαισιανής αστυνομίας.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Μεταφορών της Μαλαισίας δεν έχουν σχολιάσει επισήμως την είδηση.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κάποιος έκλεισε τα συστήματα επικοινωνίας του αεροπλάνου

Συνεχίζονται οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο

Οι δορυφόροι έλαβαν σήμα του Boeing 777-Έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό