ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Εκατό νεκροί από επιδρομή ενόπλων

Νιγηρία: Εκατό νεκροί από επιδρομή ενόπλων

Περίπου 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ενόπλους σε τρία χωριά στην κεντρική Νιγηρία, αναφέρουν σήμερα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους τοπικές εφημερίδες.

Δεκάδες επιτιθέμενοι, που φέρεται πως ήταν βοσκοί της φυλής Φουλάνι, έφθασαν οπλισμένοι με όπλα, μαχαίρια και ματσέτες στα χωριά Ουγκουόρ Σανκουάι, Ουνγκουόρ Γκάτα και Τσενσίι στην πoλιτεία Καντούνα νωρίς το Σάββατο (χθες) και άρχισαν να πυροβολούν και να βάζουν φωτιά σε σπίτια.

Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την Daily Independent που επικαλείται τον τοπικό αξιωματούχο Ντάνιελ Ανγίπ. Μάρτυρες εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 100.

"Όλα τα σπίτια πυρπολήθηκαν από τους επιτιθέμενους ενώ όσοι προσπάθησαν να φύγουν σκοτώθηκαν", ανέφερε η CKN Nigeria επικαλούμενη τον Νούχου Μόουζες, κάτοικο του Τσενσίι.

Στα θύματα περιλαμβάνονται η σύζυγος ενός πάστορα και παιδιά, δήλωσε ο Μόουζες. Ο κυβερνήτης της Καντούνα Μουχτάρ Ραμαλάν Γέρο δεσμεύθηκε να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη και διέταξε πλήρη έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα National Mirror. Αστυνομικοί στάλθηκαν στα επηρεαζόμενα χωριά για να καθησυχάσουν τον πληθυσμό.

Κοινότητες στο νότιο τμήμα της Καντούνα έχουν δεχθεί σειρά επιθέσεων τα δύο τελευταία χρόνια. Διενέξεις για την κτηνοτροφία ή τη θρησκεία στην περιοχή συχνά καταλήγουν στη βία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν καλωσόρισε την πρόταση της Μέρκελ

Η φυλή κανιβάλων που έχει κρανία για ποτήρια και τρέφεται με νεκρούς!

Τον δάγκωσε θανατηφόρο φίδι και εκείνος πήγε για...