ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Απογοήτευση στο Δημοκρατικό Κόμμα

Σερβία: Απογοήτευση στο Δημοκρατικό Κόμμα

Τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν τη νέα πολιτική πραγματικότητα στη Σερβία, δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (DS) Ντράγκαν Τζίλας σχολιάζοντας την έκβαση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, στις οποίες το κόμμα του συγκέντρωσε ποσοστό χαμηλότερο του αναμενόμενου και νικητής αναδείχθηκε το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS).


"Οι πολίτες προφανώς εμπιστεύτηκαν χωρίς να σκεφθούν πολύ αν οι προηγούμενες υποσχέσεις εκπληρώθηκαν. Εγώ επιθυμώ το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, αλλά πεποίθησή μας είναι ότι δυστυχώς, η Σερβία με τέτοια πλειοψηφία ούτε καν θα πλησιάσει κοντά σε αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε το SNS. Αυτό θα αποδειχθεί με τον καιρό", είπε ο κ. Τζίλας στο επιτελείο του οποίου επικράτησε απογοήτευση για το ποσοστό 6,4% που συγκέντρωσε στις χθεσινές εκλογές.

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) ίδρυσε τρις εβδομάδες πριν από τις εκλογές το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (NDS).

Ο κ. Τάντιτς έκανε λόγο για αντικειμενική επιτυχία, με δεδομένη την πρόσφατη ίδρυση του κόμματος, ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό ψήφων, 5,7% σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα.

Ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, καθώς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε σε δύσκολες συνθήκες, καθώς το κόμμα δεν είχε την υποδομή για τη διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας.