Πτώματα χοίρων σε αποσύνθεση σε κινεζικό ποταμό

NEWSBOMB

Πτώματα χοίρων σε αποσύνθεση σε κινεζικό ποταμό

Περισσότερα από 130 αποσυντιθέμενα πτώματα χοίρων εντοπίστηκαν σε μεγάλο ποταμό της ανατολικής επαρχίας Ζιανγκσί στην Κίνα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η ηγεσία της χώρας έχει χαρακτηρίσει τη μόλυνση ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει και έχει δεσμευθεί να ελέγχει πιο αυστηρά τις εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον, την ώρα που οι τοπικές κυβερνήσεις υιοθετούν μια πιο ανεκτική στάση στο πρόβλημα για να διατηρήσουν τα εισοδήματά τους και τις θέσεις εργασίας.

Τον Μάρτιο του 2013, ο εντοπισμός χιλιάδων νεκρών χοίρων που είχαν απορριφθεί σε ποτάμι το νερό του οποίου υδροδοτεί τη Σαγκάη, προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες για την περιβαλλοντική μόλυνση.

Η υπηρεσία ύδρευσης της Ναντσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας, ανακοίνωσε ότι βρήκε τους νεκρούς χοίρους το Σάββατο, στον ποταμό Γκανζιάνγκ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές από πού προήλθαν τα πτώματα ή το ποιος και γιατί τα πέταξε στο ποτάμι.

Στο περσινό συμβάν, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι σε κάποια από τα ζώα είχαν εντοπιστεί ίχνη ενός κοινού ιού, γεγονός που της οδήγησε να πιστέψουν ότι κτηνοτρόφοι ήταν αυτοί που πέταξαν τους νεκρούς χοίρους στο ποτάμι.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved