ΚΟΣΜΟΣ

DW: Ρωσικά αντίποινα φοβούνται οι γερμανικές επιχειρήσεις

DW: Ρωσικά αντίποινα φοβούνται οι γερμανικές επιχειρήσεις

Γερμανικές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, φοβούνται το ενδεχόμενο απαλλοτριώσεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Καταγράφεται ως παράδειγμα μία ιστορία που εκτυλίχθηκε πριν λίγες μέρες σε μικρή πόλη της Ουκρανίας η οποία ήρθε να εντείνει τους φόβους των ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Σε εργοστάσιο γερμανικών συμφερόντων με έδρα την Κολωνία έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα ανδρών, ζητώντας να τοποθετήσουν έναν «κυβερνήτη» στο δ.σ. της εταιρείας.

Αυτός θα αναλάμβανε τον έλεγχο της εταιρίας ενώ θα είχε και την εποπτεία των πληρωμών. Μπορεί η ιστορία να είχε αίσιο τέλος και οι Ουκρανοί εργάτες να κατέφεραν να εκδιώξουν την ομάδα που αυτοαποκαλέστηκε «εθνική επιτροπή αυτοάμυνας». Ωστόσο αυτή και άλλες, παρόμοιες περιπτώσεις εντείνουν την αγωνία και τους φόβους των ξένων επιχειρήσεων στην Ουκρανία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί όχι τόσο η δράση των εγκληματικών αυτών συμμοριών που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση, όσο οι κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. στη Ρωσία, τονίζει ο Πέτερ Ντρίσεν, διευθύνων σύμβουλος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Μόναχο.

Όπως υποστηρίζει «ως απάντηση στις ευρωπαϊκές αποφάσεις, και η Ρωσία θα μπορούσε να παγώσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή και να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις σε περιπτώσεις πολυεθνικών».

Διαβάστε επίσης: Το Κίεβο θέτει σε εφαρμογή αντίποινα απέναντι στη Ρωσία