ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στον Ινδικό με τα πιθανά ευρήματα του Boeing

Θρίλερ στον Ινδικό με τα πιθανά ευρήματα του Boeing

Σαρώνουν αυτή την ώρα αεροσκάφη και πλοία από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού που οι αυστραλιανές αρχές ανέφεραν πως εντόπισαν μέσω δορυφόρων δύο αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να είναι κομμάτια του χαμένου Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Μέχρι στιγμής ούτε το αμερικανικό, ούτε το αυστραλιανό αεροσκάφος κατάφεραν να εντοπίσουν κάτι στην περιοχή. Οι πιλότοι έκαναν λόγο για πολύ περιορισμένη ορατότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) ανέφερε ότι το ένα εκ των αντικειμένων έχει μήκος 24 μέτρων.

eik2

Αν όντως επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, αυτά εντοπίζονται σε μία περιοχή πολύ μακριά από το αρχικό πεδίο ερευνών που επικεντρωνόταν στο Βιετνάμ και την Κουάλα Λουμπούρ.

the

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν, στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ. Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

au

Nωρίτερα στο κοινοβούλιο ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είπε ότι «νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση ... στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση», διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι αεροσκάφη είναι καθ 'οδόν προς την περιοχή όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα.

Ο κ. Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ενώ προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

mi2

Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines που μετέφερε 239 άτομα επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα, η οποία επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αεροδιαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.

mi4
mi5

Διαβάστε επίσης:

Χαμένο Boeing: Νορβηγικό πλοίο έφθασε πρώτο στα ευρήματα

Αυστραλία: Σαρώνουν την περιοχή που βρέθηκαν τα 2 αντικείμενα

Εντοπίστηκαν αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν

Πτήση MH370: Το μεγαλύτερο από τα αντικείμενα είναι 24 μέτρα

Μαλαισία και Κίνα ζητούν από την Αυστραλία επαλήθευση των ευρυμάτων

Τ. Άμποτ: Έχουμε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων στον Ινδικό (vid)

Εντοπίστηκαν αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing

Η Μαλαισία επιβεβαιώνει πως κάτι βρέθηκε στον Ινδικό Ωκεανό!

«Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν είναι η καλύτερη ένδειξη που έχουμε»