Ιταλία: Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας το σπίτι του Ρέντσι

Newsroom Newsroom

Ιταλία: Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας το σπίτι του Ρέντσι

Η εισαγγελία της Φλωρεντίας, σύμφωνα με μερίδα του ιταλικού τύπου, πρόκειται να ερευνήσει λεπτομέρειες σχετικά με ένα ακίνητο στο οποίο είχε μείνει για τρία χρόνια ο Ματέο Ρέντσι, ενόσω ήταν δήμαρχος της Φλωρεντίας.


Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μικρή απόσταση από το δημαρχείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων», το κόστος του ενοικίου, ένα ποσό που ανερχόταν σε 1000 ευρώ τον μήνα, καλύφθηκε από τον επιχειρηματία Μάρκο Καράι, προσωπικό φίλο του Ρέντσι.

Ο Καράι είναι ο πρόεδρος της επιχείρησης που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας. Είναι πρόεδρος μιας εταιρίας η οποία στο παρελθόν είχε διεξαγάγει προεκλογικές εκστρατείες του κεντροαριστερού νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στην Βουλή, αλλά οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις αντιτάχθηκαν σε αυτό.

Η Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο ανέφερε ακόμη ότι στην σύντροφο του Καράι ανατέθηκε από τον δήμο της Φλωρεντίας η επιμέλεια μιας μεγάλης έκθεσης αφιερωμένης στον αμερικανό ζωγράφο Τζάκσον Πόλοκ και στον Μιχαήλ Άγγελο.

«Πρόκειται για μια νέα 26 ετών, απόφοιτο φιλοσοφικής σχολής. Έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για το δύσκολο έργο που της έχει ανατεθεί;» διερωτήθηκε η σύνταξη της εφημερίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved