ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ισόβια για τέσσερις βιαστές

Ινδία: Ισόβια για τέσσερις βιαστές

Σε ισόβια κάθειρξη, για τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης τηλεφωνήτριας στη Βομβάη, καταδικάστηκαν τέσσερις άνδρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ινδία.

Οι τρεις από τους άνδρες κρίθηκαν ένοχοι την Πέμπτη (20/03) για τον ομαδικό βιασμό μίας 22χρονης φωτορεπόρτερ στην ίδια περιοχή τον Αύγουστο του 2012, ωστόσο η ετυμηγορία σε αυτή την υπόθεση αναμένεται τη Δευτέρα (24/03), όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Παρόλα αυτά, ύστερα από την καταγγελία της φωτορεπόρτερ στην αστυνομία και τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση σε ολόκληρη τη χώρα, αποφάσισε και η τηλεφωνήτρια να καταφύγει στην αστυνομία, καταγγέλλοντας τον βιασμό της στην ίδια περιοχή ένα μήνα νωρίτερα.

Η τηλεφωνήτρια, μάλιστα, αναγνώρισε τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της φωτορεπόρτερ ως τους δράστες του ομαδικού βιασμού της από τέσσερις άνδρες. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας πέμπτος κατηγορούμενος για τον ομαδικό βιασμό της φωτορεπόρτερ είναι ανήλικος κι έτσι δικάζεται από δικαστήριο ανηλίκων.

Οι επιθέσεις στην Μουμπάι, που θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ινδίας για τις γυναίκες, ξεσήκωσε τη λαϊκή οργή για τα υψηλά ποσοστά βιασμών στην Ινδία, ύστερα και από τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012 που προκάλεσε τον θάνατό της και μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κυβέρνηση τότε είχε δεσμευτεί για την γρηγορότερη διεξαγωγή της δίκης των δραστών και για την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας προς το αυστηρότερο.

Διαβάστε ακόμα:

Ινδία: Τουλάχιστον 33 χρεωμένοι αγρότες έχουν αυτοκτονήσει