ΚΟΣΜΟΣ

Telegraph: Aυτοί είναι οι διάλογοι πιλότων - ελεγκτών του Boeing

Telegraph: Aυτοί είναι οι διάλογοι πιλότων - ελεγκτών του Boeing

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο δίνει στη δημοσιότητα η βρετανική Telegraph η οποία αποκαλύπτει τους διαλόγους ανάμεσα στους πιλότους και ελεγκτές πριν εξαφανιστεί το Boeing.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για διαλόγους ρουτίνας που δεν προμήνυαν τι θα ακολουθήσει.

Ένας πρώην πιλότος της British Airways, Steve Landells μόνο δύο πράγματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν περίεργα. Το πρώτο ήταν ένα μήνυμα που εστάλη από το θάλαμο διακυβέρνησης στην 01.07 πμ, το οποίο ανέφερε ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 35.000 ποδιά και σύμφωνα με τον πιλότο ήταν κάτι που είχε ειπωθεί νωρίτερα άρα ήταν περιττό.

Το δεύτερο είναι ότι η απώλεια της επικοινωνίας και η απότομη στροφή προς τα δυτικά, έγινε την ώρα που η σκυτάλη περνούσε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Κουάλα Λουμπούρ σε εκείνους της πόλης Χο Τσι Μιν ενώ δύο μόλις λεπτά μετά το τελικό μήνυμα, ο αναμεταδότης απενεργοποιήθηκε. "Αν ήμουν έτοιμος να κλέψω το αεροπλάνο, αυτό θα έκανα" είπε στην Telegraph βετεράνος πιλότος.

Παρ'ολα αυτά η ροή των μηνυμάτων μεταξύ του αεροσκάφους και του εδάφους περιλαμβάνουν κλήσεις ρουτίνας μεταξύ του πιλοτηρίου και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και δεν παρέχουν καμία ένδειξη του τι επρόκειτο να συμβεί.

Διαβάστε επίσης:

Άφαντο το Boeing-Τα συντρίμμια μπορεί να μην ανήκουν στο αεροσκάφος

Νέες έρευνες ξεκίνησαν για την εύρεση του Boeing της Malaysia

Τρόμος πάνω από τον Ινδικό: Αμερικάνικη βάση ο στόχος του Boeing;

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing και το σενάριο για βιολογική απειλή