ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με τον εντοπισμό των «λευκών αντικειμένων»

Θρίλερ με τον εντοπισμό των «λευκών αντικειμένων»

Δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό, «αγγίζουν» οι δυνάμεις της Αυστραλίας που ερευνούν τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες 24 ώρες να έχει επιτευχθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Νωρίτερα οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το πλέον εξελιγμένο ερευνητικό αεροσκάφος στον κόσμο, δεν κατόρθωσε να βρει τα "λευκά αντικείμενα" που είχε εντοπίσει κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος να επιπλέουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Εκπρόσωπος της Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο οποίο ανετέθη να ερευνήσει τις παρατηρήσεις που έγιναν από το κινεζικό αεροσκάφος από ύψος 33.000 ποδιών δεν κατόρθωσε να εντοπίσει κάτι.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πάντως ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα αντικείμενα που εντοπίσθηκαν έχουν σχέση με το χαμένο μαλαισιανό αεροπλάνο.

49346df6cd993d5171675862c6d6d2ee XL 1

Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι κινεζικά πλοία έχουν αρχίσει να φθάνουν στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Τι λέει ο Έλληνας φίλος του πιλότου του μοιραίου Boeing

Σοκαρισμένος όλα όσα ακούγονται για τον πιλότο του μοιραίου Boeing 777 της Malaysia Airlines δηλώνει ο Έλληνας φίλος του Ζαχρί Αχμάντ Σαχ, Θάνος Κοντογιάννης.

Ο Θάνος Κοντογιάννης είχε προμηθεύσει εξαρτήματα στον πιλότο του μοιραίου Boeing για τον προσομοιωτή πτήσεων που είχε στο σπίτι του και τώρα έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών καθώς διαπιστώθηκε ότι από αυτόν είχαν διαγραφεί αρχεία, κίνηση η οποία, προς το παρόν θεωρείται ύποπτη.

193313b76f0cc48d2a2b0ad6318247fd XL

Στο προσωπικό του blog o Θάνος Κοντογιάννης αναφέρει ότι ένας τρομοκράτης δεν θα μπορούσε να είναι τόσο κοινωνικός όσο ο Ζαχρί, ενώ για τον εξομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι του πιλότου του Boeing υποστηρίζει ότι όπως πολλοί άλλοι πιλότοι εμπορικών αεροσκαφών, έτσι και ο Ζαχρί είχε επικοινωνήσει μαζί του για να τον βοηθήσει με το λογισμικό των εξομοιωτών πτήσεων.

«Δεν μεταφράζω την ύπαρξη του εξομοιωτή πτήσεων ως απειλή, το μεταφράζω ως αγάπη για τις πτήσεις. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ένα πράγμα. Και οι οδηγοί αγώνων ταχύτητας έχουν εξομοιωτές σπίτι τους. Μπορεί αυτό να τους χαρακτηρίσει τρομοκράτες;», γράφει μεταξύ άλλων στο Blog του ο Θάνος Κοντογιάννης.

Διαβάστε επίσης:

Νέο περιστατικό με αεροπλάνο της Malaysia Airlines

Νέο θρίλερ γύρω από τα «ύποπτα αντικείμενα» στον Ινδικό Ωκεανό