ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysia

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysia

Τα πληρώματα διάσωσης πάνω στο αυστραλιανό πλοίο HMAS Success βρίσκονταν μέχρι την Τρίτη σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εντοπιστούν τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines. Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το αεροπλάνο έχει πέσει στον Ινδικό Ωκεανό και ότι όλοι οι 239 επιβάτες και προσωπικό θεωρούνται πλέον νεκροί.


Αεροπλάνα από 5 διαφορετικές χώρες, που «χτένιζαν» ένα συγκεκριμένο σημείο του ωκεανού, μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής, εντόπισαν ορισμένα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής κανένα από τα αντικείμενα αυτά δεν έχει ανασυρθεί από τη θάλασσα.

Bje 337CUAAImedium

Οι τελευταίες εικόνες –«ένα γκρι ή πράσινο κυκλικό αντικείμενο και ένα δεύτερο πορτοκαλί ορθογώνιο»- εντοπίστηκαν τη Δευτέρα από το αυστραλιανό αναγνωριστικό αεροσκάφος Orion.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναπτύσσει μια ειδική υποθαλάσσια συσκευή η οποία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του χαμένου Boeing 777-200. Η συσκευή αυτή μπορεί να αναγνωρίσει τον χαρακτηριστικό ήχο (ping) που εκπέμπεται από τον καταγραφέα πτήσης σε βάθος τουλάχιστον 6 χιλιομέτρων, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Βασικά, αυτό το υπερευαίσθητο υδρόφωνο ρυμουλκείται αργά από ένα πλοίο και προσπαθεί να εντοπίσει το ping που εκπέμπει το μαύρο κουτί», δήλωσε ο Διοικητής του Ναυτικού, Κρις Μπάντε.

Διαβάστε επίσης:
«Χαμένο στον Ινδικό το Boeing - Κανένας επιζών»