ΚΟΣΜΟΣ

Τιμοσένκο: «Προϊόν μοντάζ και υποκλοπής οι συνομιλίες»

Τιμοσένκο: «Προϊόν μοντάζ και υποκλοπής οι συνομιλίες»

Εξοργισμένη, κάνοντας λόγο για «πειραγμένη» συνομιλία που διέρρευσε μέσω του διαδικτύου αφού υποκλάπηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, εμφανίστηκε η πρώην ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Γιούλια Τιμοσένκο.

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η Τιμοσένκο κατηγόρησε την FSB, τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, ότι αλλοίωσαν τα λεγόμενά της.

Η υπόθεση αφορά τη δημοσιοποίηση μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και ηγέτιδα του κόμματος Μπατκίβτσινα με έναν συνεργάτη της, τον βουλευτή του Κόμματος των Περιφερειών Νέστορ Σούφριτς. Στα ηχογραφημένα αποσπάσματα η Τιμοσένκο δηλώνει «έτοιμη να πάρει ένα αυτόματο και να ρίξει στο κεφάλι σ' αυτό το κάθαρμα», αναφερόμενη προφανώς στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, το τμήμα του διαλόγου που, όπως λέει, έχει αλλοιωθεί, είναι το σημείο όπου η Ουκρανή πολιτικός προτείνει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα εναντίον των Ρώσων της Ουκρανίας.

«Τι θα κάνουμε με τα οκτώ εκατομμύρια των Ρώσων που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας; Πρόκειται για απόβλητα», ρωτάει ο Σούφριτς. «Θα έπρεπε να τους εκτελέσουμε με πυρηνικά όπλα», απαντά η Τιμοσένκο.

Η πολιτικός παραδέχτηκε ότι η συνομιλία αυτή είναι πραγματική, όχι όμως και το μέρος της που αφορά τους Ρώσους στην Ουκρανία, το οποίο υποστηρίζει ότι είναι προϊόν μοντάζ. «Στην πραγματικότητα, αυτό που είπα είναι: οι Ρώσοι στην Ουκρανία είναι Ουκρανοί. Καλημέρα, FSB. Να μας συγχωρέσετε για το υβρεολόγιο».

Αξίζει ωστόσο, τέλος, να σημειωθεί ότι σε ένα τμήμα της συνομιλίας που δεν αμφισβητεί την αυθεντικότητά του, η Τιμοσένκο δηλώνει ότι «θα χρησιμοποιήσει όλες τις επαφές της, θα ξεσηκώσει όλον τον κόσμο για να μην απομείνει από τη Ρωσία ούτε ένας καμένος αγρός».

Διαβάστε ακόμα:

Τιμοσένκο: Να ρίξουμε στους Ρώσους της Ουκρανίας πυρηνικά

Τιμοσένκο: Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα

Στην Κριμαία ο ρώσος υπουργός Άμυνας

Ουκρανία: Απομακρύνει τα στρατεύματα από την Κριμαία