ΚΟΣΜΟΣ

Γράμμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πωλείται προς $125.000

Γράμμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πωλείται προς $125.000

Το ποσό των 125.000 δολαρίων θα χρειαστεί να προσφέρει όποιος συλλέκτης ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα γράμμα που έστειλε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στη Ρόζα Παρκς.

Το γράμμα εστάλη στις 12 Απριλίου του 1960 και σύμφωνα με τον Γκάρι Ζίμετ, της Moments in Time, που το βγάζει προς πώληση, είναι το μοναδικό γνωστό του Κινγκ προς την Παρκς.

Σε αυτό, ο Κινγκ Τζούνιορ απολογείται που άργησε να απαντήσει σε γράμμα της Παρκς που του είχε αποσταλεί έναν περίπου μήνα νωρίτερα.

«Το βαρύ και φορτωμένο πρόγραμμα με ανάγκασε να καθυστερήσω. Κάπου ενδιαμεσα στη διαρκή παρενόχληση και στον εκφοβισμό μου, επειδή υπηρετώ τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Και κάθε φορά, έρχεται ένας φίλος με καλή θέληση και ενθαρρυντικά λόγια να με πείσει να συνεχίσω. Κάπως έτσι λειτούργησε και το γράμμα που μου έστειλες».

rosa parks

Η Ρόζα Παρκς αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα κατά του ρατσισμού, όταν σε μια πολύ δύσκολη εποχή, το 1955, αρνήθηκε να προσφέρει τη θέση της σε λευκό επιβάτη λεωφορείου στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Από τις αντιδράσεις και τις εκδηλώσεις διαμαρτυριας για τη σύλληψή της, προέκυψε τότε ένας νέος ηγέτης των μαύρων και πολέμιος του ρατσισμου. Ήταν ο μόλις 26 ετών, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ...

Πηγή: usatoday.com