ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: «Πώς να πω τους πω ότι ο πατέρας τους χάθηκε για πάντα»

Μαλαισία: «Πώς να πω τους πω ότι ο πατέρας τους χάθηκε για πάντα»

«Δεν το αντέχει η καρδιά μου, δεν θέλω να πληγώσω τα παιδιά μου» - Η Τσενγκ Λι Πινγκ από την Κίνα ακόμα δεν έχει μιλήσει στα παιδιά της για το τι συνέβη στον πατέρα τους, έναν από τους επιβάτες του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines.

«Οι μαλαισιανές αερογραμμές θα σου πουν ότι το αεροσκάφος κατέληξε, θα σου πουν και που. Δεν θα πουν τίποτα όμως για το τι συνέβη, γιατί συνέβη, και που είναι τα συντρίμμια», λέει στο CNN.

Η ίδια δηλώνει ότι δεν μπορεί να δεχτεί πως ο επίλογος του μαρτυρίου γράφτηκε με το λακωνικό SMS των μαλαισιανών αερογραμμών, ότι το αεροσκάφος κατέληξε κάπου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Οργή, πόνος και αναπάντητα ερωτήματα για τους συγγενείς των επιβατών, τη στιγμή που οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι στον Ινδικό Ωκεανό.

Δώδεκα αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά, επέστρεψαν στη ζώνη και επιχειρούν να βρουν δύο αντικείμενα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο και μπορεί να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου.

«Σήμερα θα διεξαχθούν έρευνες σε τρεις ζώνες που καλύπτουν 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Στο άγνωστο συνεχίζονται οι έρευνες