ΚΟΣΜΟΣ

Χαμένο Boeing: Οργή και αγανάκτηση από τους συγγενείς

Χαμένο Boeing: Οργή και αγανάκτηση από τους συγγενείς

Με «δηλητηριώδεις» και σαρκαστικές ερωτήσεις έδειξαν την οργή - αγανάκτησή τους στον πρεσβευτή της Μαλαισίας, στο Πεκίνο, οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Η συνάντηση με τον πρεσβευτή Ισκαντάρ Σαρουντίν πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου «Lido», όπου διαμένουν εδώ και δυόμισι εβδομάδες οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών του μοιραίου Boeing 777, που έχει εξαφανιστεί, ενώ διήρκησε για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Μεταξύ άλλων, οι συγγενείς εξέφρασαν την οργή τους για την ξαφνική απομάκρυνση του προσωπικού που είχε κινητοποιήσει η Malaysia Airlines προκειμένου να τους υποστηρίζει, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τις επιφυλάξεις τους όσον αφορά στην τύχη του αεροσκάφους.

Ο Σαρουντίν απάντησε ότι το προσωπικό απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο διότι «τα συναισθήματα είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα» μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ ότι το Μπόινγκ κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Οι εξηγήσεις του, ωστόσο, όξυναν το αίσθημα δυσαρέσκειας από την υποστήριξη που τους έχει προσφέρει η αεροπορική εταιρεία.

«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του αεροπλάνου, οπότε γιατί βιαστήκατε να συμπεράνετε ότι κατέπεσε (στη θάλασσα);», φώναξε ένας άνδρας, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ζητάμε να αποσύρετε την ανακοίνωση αυτή».

Μια παρουσίαση, μάλιστα, των δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί από δορυφόρους προκάλεσε ένα κύμα σαρκαστικών σχολίων: «Δεν έχετε τίποτε άλλο να μας δείξετε εκτός από αυτές τις διαβολεμένες διαφάνειες;», αντέδρασε ένας άνδρας.

Η δήλωση ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να έχει κάνει αναστροφή, δεν έτυχε καλύτερης υποδοχής.

«Αν δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο οι αγαπημένοι μας να μην έχουν χαθεί στη θάλασσα;», ρώτησε μια γυναίκα.

Χθες Τρίτη (25/03) 200, περίπου, συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 πραγματοποίησαν πορεία από το ξενοδοχείο Lido προς την πρεσβεία της Μαλαισίας στην Κίνα.
Υπενθυμίζεται ότι στο Μπόινγκ 777 που αγνοείται υπήρχαν 153 Κινέζοι επιβάτες…

Διαβάστε ακόμα:

Μαλαισία: Αυτές είναι οι εικόνες από τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν