ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αντικατέστησαν τα iPad με Samsung!

Ρωσία: Αντικατέστησαν τα iPad με Samsung!

Τις ταμπλέτες iPad της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρίας πληροφορικής, Apple, με κορεάτικες ταμπλέτες Samsung αντικατέστησαν πρόσφατα τα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικιφόροφ, επικαλούμενος κινδύνους κατασκοπείας.

Οι ταμπλέτες αυτές «αποτελούν ειδικά προστατευμένο εξοπλισμό, τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εργαστούμε με εμπιστευτικές πληροφορίες», εξήγησε ο Νικιφόροφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ένα μέρος των πληροφοριών που ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια των υπουργικών συμβουλίων «έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα και αυτές οι συσκευές της Samsung ανταποκρίνονται απόλυτα σε αυτές τις απαιτήσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Η Ρωσία δε σκέφτεται να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος των αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, ούτε να περιορίσει την αγορά αμερικανικών προϊόντων σε αυτόν τον τομέα, όμως θα ζητήσει από τους φορείς δημόσιας διοίκησης να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των εταίρων με τους οποίους συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις, εξήγησε ο υπουργός.

«Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης για το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής θα αυξήσουν αισθητά τον όγκο των δεδομένων που υποκλέπτουν προκαλεί, ασφαλώς, σοβαρή ανησυχία σε πολλούς αξιωματούχους που βρίσκονται σε δημόσια αξιώματα» πρόσθεσε.
Προηγουμένως, είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ταμπλέτες ρωσικής προέλευσης.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι ταμπλέτες αυτές, που είχαν παρουσιαστεί στα ρωσικά Μέσα το 2012, αξιοποιούν τη ρωσική μηχανή αναζήτησης Romos που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android, δηλαδή δεν εξαρτώνται από τη Google, για την οποία έχουν υπάρξει έντονες υποψίες ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών…

Διαβάστε ακόμα:

Ομπάμα: Ενωμένη η Δύση αντιτίθεται στις πολιτικές της Ρωσίας