ΚΟΣΜΟΣ

Στο Σαράγεβο η Αντζελίνα Τζολί

Στο Σαράγεβο η Αντζελίνα Τζολί

Η αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί έφτασε σήμερα αργά το απόγευμα, συνοδευόμενη από τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ στο Σαράγεβο, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια διάσκεψη για τη σεξουαλική βία εν καιρώ πολέμου.


Η σταρ του Χόλιγουντ ντυμένη στα μαύρα και κρατώντας μια μπλε ομπρέλα κάτω από μια καταρρακτώδη βροχή, μπήκε σε ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Η Τζολί και ο Χέιγκ, που προετοιμάζουν τον Ιούνιο μια σύνοδο στο Λονδίνο με στόχο να πάψει να χρησιμοποιείται ο βιασμός ως «όπλο πολέμου», αναμένεται να συμμετάσχουν αύριο Παρασκευή το πρωί σε μια διάσκεψη με θέμα την αποφυγή της σεξουαλικής βίας στις ένοπλες συγκρούσεις.

Τόσο ο βρετανός υπουργός όσο και η αμερικανίδα σταρ θα μεταβούν επίσης αύριο στη Σρεμπρένιτσα, όπου τον Ιούλιο του 1995 οι σερβικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 8.000 μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια, ενώ θα συναντηθούν και με βόσνιους αξιωματούχους.

Το 2011 η Τζολί σκηνοθέτησε μια ταινία με τίτλο «In the Land of Blood and Honey» και θέμα τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).