ΚΟΣΜΟΣ

Το σχέδιο δολοφονίας του Χίτλερ από έναν συνταγματάρχη

Το σχέδιο δολοφονίας του Χίτλερ από έναν συνταγματάρχη

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να δολοφονήσουν το Χίτλερ. Ανάμεσά τους και ένας συνταγματάρχης .

Ήταν 20 Απριλίου 1944, ώρα 12.30 το μεσημέρι. Ο συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ εισέρχεται καθυστερημένος στο δωμάτιο του συμβουλίου, όπου τον περιμένει ο Χίτλερ με άλλους 23 υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ναζί. Κρατάει μια τσάντα γεμάτη με δυναμίτη και την ακουμπάει προσεχτικά ακριβώς δίπλα στον Χίτλερ.

Περιμένει μερικά λεπτά, μέχρι που τον ειδοποιούν για ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα και εξέρχεται της αίθουσας. Σηκώνει το ακουστικό, μιλάει λίγο και αμέσως μετά βγαίνει από το κτήριο. Περπατά γρήγορα προς το αυτοκίνητο όπου τον περιμένει ο οδηγός του. Ο συνταγματάρχης δεν κρατά πια την τσάντα και δεν φορά τη ζώνη με το όπλο του, ενώ έχει ξεχάσει και το καπέλο του. Ο οδηγός τον ενημερώνει διακριτικά για την ατελή εμφάνισή του και ο Στάουφενμπεργκ, που έχει επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο μαζί με τον βοηθό του, απαντά: “Δεν είναι δική σου δουλειά αυτό. Ξεκίνα να οδηγείς”.

Στις 12.42, ο δυναμίτης εκρήγνυται. Το αυτοκίνητο του Στάουφενμπεργκ περνάει μπροστά από το δωμάτιο του συμβουλίου τη στιγμή της έκρηξης. Ο Συνταγματάρχης είναι σίγουρος ότι εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή του.

Πηγη mixanitouxronou.gr

Διαβάστε επίσης

Οι «νύφες» του Χίτλερ: Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των συζύγων των Ναζί