ΚΟΣΜΟΣ

Η έρευνα για το αγνοούμενο Μπόινγκ μπορεί να διαρκέσει χρόνια

Η έρευνα για το αγνοούμενο Μπόινγκ μπορεί να διαρκέσει χρόνια

Οι έρευνες για την πτήση MH370 της εταιρείας Malaysia Airlines μπορεί να διαρκέσουν χρόνια, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς αξιωματούχοι των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα με το χρόνο για να εντοπίσουν το μαύρο κουτί του αεροπλάνου μερικές ημέρες πριν εξαντληθούν οι μπαταρίες του.


Δέκα πλοία και άλλα τόσα αεροσκάφη ερευνούν μια μεγάλη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του Περθ, προσπαθώντας και πάλι να βρουν κάποιο ίχνος του Μπόινγκ, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες και πιστεύεται ότι έχει συντριβεί σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

mal2

Ένα σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού, το Ocean Shield, εξοπλίσθηκε σήμερα με μια εξελιγμένη αμερικανική συσκευή εντοπισμού μαύρων κουτιών και με ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος και αναμένεται να αποπλεύσει για να συμμετάσχει αργότερα σήμερα στις έρευνες.

mal6

Ωστόσο ο πλοίαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Μαρκ Μάθιους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συσκευή εντοπισμού μαύρων κουτιών, δήλωσε προς δημοσιογράφους στη Ναυτική Βάση Στίρλινγκ κοντά στο Περθ πως η έλλειψη πληροφοριών για το πού έπεσε το αεροπλάνο αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ανεύρεσή του.

mal3

"Αυτή τη στιγμή η περιοχή έρευνας είναι βασικά ο Ινδικός Ωκεανός. Για να ερευνηθεί χρειάζεται χρόνος που δεν είναι δυνατό να διατεθεί", δήλωσε.
"Αν συγκρίνεις αυτό με την πτήση 447 της Air France, εκεί είχαμε πολύ καλύτερες πληροφορίες για τη θέση που βρισκόταν το αεροπλάνο όταν έπεσε στο νερό", δήλωσε αναφερόμενος στο αερπλάνο που συνετρίβη το 2009 κοντά στη Βραζιλία και χρειάσθηκαν περισσότερο από δύο χρόνια για να βρεθεί.

MAL4

Πολυάριθμα αντικείμενα εντοπίσθηκαν μέσα στις δύο ημέρες αφότου οι αυστραλιανές αρχές μετέφεραν την έρευνα κατά 1.100 χλμ., καθώς νέα ανάλυση των δεδομένων από τα ραντάρ και τους δορυφόρους έδειξε ότι το Μπόινγκ 777 πετούσε ταχύτερα και για μικρότερη απόσταση αφού εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των πολιτικών ραντάρ στις 8 Μαρτίου. Κανένα από τα αντικείμενα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από την Πτήση MH370.

Διαβάστε επίσης:

Χαμένο Boeing: Νέο σήμα κινδύνου από τον Ινδικό Ωκεανό! (photos)

Ροή Ειδήσεων