ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σίλβιο προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του φροντίζοντας αδέσποτα

Ο Σίλβιο προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του φροντίζοντας αδέσποτα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αναζητεί τρόπους για να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του, άρχισε να διαφημίζει την υιοθεσία των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σκύλων και γατών της χώρας, αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.


"Οφείλουμε να βρούμε ένα μπαμπά ή μια μαμά για τους χιλιάδες εγκαταλειμμένους σκύλους και γάτες", φέρεται να δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με μια από τις "Φόρτσα Σίλβιο", τις νέες λέσχες των οπαδών του στη Ρώμη, τις οποίες δημιούργησε για να υποστηρίξει το κεντροδεξιό κόμμα του "Φόρτσα Ιτάλια", το οποίο έχει πληγεί σοβαρά από την περυσινή πολιτική πτώση του ιδρυτή του.

Μια δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ixe για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Rai 3, έφερε χθες τη "Φόρτσα Ιτάλια" στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και το κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S), στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών.

Ο 77χρονος μεγιστάνας του Τύπου --ο οποίος αποβλήθηκε από τη Γερουσία μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή και περιμένει να μάθει πού θα εκτίσει την ποινή ενός έτους κοινωφελούς εργασίας που του έχει επιβληθεί-- επικαλέσθηκε μάλιστα σχετικά με την προστασία των ζώων την Μητέρα Τερέζα, επαναλαμβάνοντας τη ρήση της πως, "Αν τα αγαπάμε όπως πρέπει, θα είμαστε πολύ κοντά στον Θεό".

Μ' αυτές τις μαζικές υιοθεσίες, ο Μπερλουσκόνι ελπίζει ότι "πάνω από 10 εκατ. Ιταλοί που έχουν ήδη ένα σκύλο ή μια γάτα, θα υποχρεωθούν να μας δουν με τρυφερότητα, πράγμα που θα βοηθήσει τους μετριοπαθείς να γίνουν μια πολιτική δύναμη, μια πλειοψηφία".

Επιπλέον θα εξοικονομηθούν έτσι τα 260 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για τα καταφύγια ζώων, διαβεβαίωσε.

Η υποδοχή της πρότασης του πρώην Καβαλιέρε από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ζώων ήταν χλιαρή. Η Ιταλική Ένωση για την Υπεράσπιση των Ζώων και του Περιβάλλοντος (AIDAA) υπογράμμισε πως ο Μπερλουσκόνι υποτιμά σοβαρά τον αριθμό των αδέσποτων γάτων και σκύλων στην Ιταλία, τον οποίο η οργάνωση υπολογίζει σε 750.000.

"Έχουμε ανάγκη από συγκεκριμένα μέτρα. Ο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε να έρθει και να επανδρώσει ένα γραφείο μας", δήλωσε η ένωση προς την εφημερίδα "Λα Στάμπα", ανανεώνοντας την προσφορά της προς τον Μπερλουσκόνι να εκτίσει στους κόλπους της την ποινή κοινωφελούς εργασίας που του έχει επιβληθεί.

Διαβάστε επίσης: Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όχι πια «Καβαλιέρε»

Δεν το βάζει κάτω: Παντρεύεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι!