ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σκάνδαλο στη Γαλλία - Πλαστή δήλωση κληρονομιάς από υπουργό!

Νέο σκάνδαλο στη Γαλλία - Πλαστή δήλωση κληρονομιάς από υπουργό!

Ύποπτη για υποβολή πλαστής δήλωσης κληρονομιάς είναι η Γαλλίδα υπουργός Γαλλοφωνίας Γιαμινά Μπενγκιγκί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ανεξάρτητη διοικητική αρχή της Γαλλίας, η οποία παρέπεμψε την υπόθεσή της στην δικαιοσύνη.


Η Ανώτερη Αρχή για την Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής αποκάλυψε ότι υπάρχουν «σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την επάρκεια, την ακρίβεια και την ειλικρίνεια των δηλώσεων της υπουργού», η οποία επανεξελέγη την Κυριακή και δημοτική σύμβουλος στο Παρίσι.

Οι δηλώσεις αφορούν το 2012, το 2013 και το 2014. Εάν οι κατηγορίες εναντίον της επιβεβαιωθούν, οι παραβάσεις της υπουργού επισύρουν ποινή φυλάκισης τριών ετών, την επιβολή προστίμου 45.000 ευρώ και την 10ετή απαγόρευση της εκλογής της σε δημόσια αξιώματα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την ώρα που εντείνονταν οι φήμες για επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά τηνπαταγώδη αποτυχία της Κεντροαριστεράς στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στη Γαλλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν την 59χρονη κ. Μπενγκιγκί για πλαστή δήλωση, κάτι το οποίο η ίδια διέψευσε επισήμως.

Μέχρι στιγμής η υπουργός δεν έχει κάνει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κανένα σχόλιο όσον αφορά την ανακοίνωση της Ανώτερης Αρχής για την Διαφάνεια.

Διαβάστε επίσης: Παρίσι: Φαβορί για τη δημαρχία η Χινταλγκό