ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές ήταν οι τελευταίες επικοινωνίες του μοιραίου Boeing

Αυτές ήταν οι τελευταίες επικοινωνίες του μοιραίου Boeing

Η μεταγραφή των τελευταίων επικοινωνιών ανάμεσα στους πιλότους της πτήσης MH370 και τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας δεν αποκάλυψε τίποτε το «αφύσικο» σύμφωνα με τις μαλαισιανές αρχές, οι οποίες δημοσιοποίησαν σήμερα το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών.

«Η μεταγραφή δεν αποκαλύπτει τίποτε το αφύσικο» που μπορεί να είχε συμβεί στο πιλοτήριο πριν από την εξαφάνιση του αεροπλάνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν.

Οι συνομιλίες δόθηκαν στη δημοσιότητα ωστόσο δεν προκύπτει κάτι.

dwtranscrpt1
dwtranscrpt2

Όπως έγινε γνωστό από εχθές, οι τελευταίες λέξεις που ειπώθηκαν από έναν εκ των πιλότων του αγνοούμενου Boeing των Malaysia Airlines προς τον πύργο ελέγχου ήταν «Καληνύχτα, 370», αλλάζοντας την προηγούμενη απόδοση της τελευταίας επικοινωνίας που έλεγε κάτι το πιο καθημερινό «Εντάξει, καληνύχτα».

Η διόρθωση της επίσημης απόδοσης των τελευταίων λέξεων πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι αρχές της Μαλαισίας αντιμετωπίζουν σφοδρή κριτική για το χειρισμό της εξαφάνισης του αεροσκάφους, ειδικά από τις οικογένειες των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370, οι οποίοι κατηγορούν τη Μαλαισία ότι έχει χειριστεί με λάθος τρόπο τις έρευνες κι αποκρύπτει πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Χαμένο Boeing: Σχεδόν αδύνατος ο εντοπισμός του «μαύρου κουτιού»