ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Προειδοποιεί την Ουκρανία για ΝΑΤΟ

Ρωσία: Προειδοποιεί την Ουκρανία για ΝΑΤΟ

Σαφή… προειδοποίηση, σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, έστειλε η Ρωσία στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι προηγούμενες προσπάθειες του Κιέβου να προσεγγίσει τη συμμαχία είχαν ανεπιθύμητες συνέπειες.

«Παλιές προσπάθειες οδήγησαν σε ένα πάγωμα των πολιτικών επαφών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σε έναν πονοκέφαλο ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, αλλά και (. . .) σε ένα διχασμό στην ουκρανική κοινωνία», υποστήριξε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας την Τρίτη (01/04), ημέρα κατά την οποία διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο προειδοποίησε ότι οι μελλοντικοί οικονομικοί δεσμοί ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο «θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της εξωτερικής της πολιτικής».

Η ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζει την ευαισθησία της Ρωσίας όσον αφορά στις επαφές ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, με την οποία οι σχέσεις της Μόσχας επιδεινώθηκαν μετά την καθαίρεση του υποστηριζόμενου από αυτήν προέδρου του Κιέβου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις 22 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Σάλος με τη φωτογραφία του κλωνοποιημένου δεινόσαυρου!