ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Οι άθεοι είναι τρομοκράτες και μάλιστα με νόμο!

Σαουδική Αραβία: Οι άθεοι είναι τρομοκράτες και μάλιστα με νόμο!

Άρθρο της νέας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της Σαουδικής Αραβίας χαρακτηρίζει τρομοκρατική πράξη «το κάλεσμα σε αθεϊστική σκέψη οποιουδήποτε είδους, καθώς και το κάλεσμα για αμφισβήτηση των βάσεων της ισλαμικής θρησκείας πάνω στις οποίες στηρίζεται η χώρα».


Το άρθρο είναι μέρος σειράς βασιλικών διαταγμάτων και του νέου νομοθετήματος κατά της τρομοκρατίας, με τα οποία κάθε έκφραση πολιτικής αντίθεσης προς την εξουσία του Ριάντ θα μπορούσε δυνητικά να θεωρηθεί «τρομοκρατική πράξη».

Μέρος των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων αφορά την αποτροπή της μετάβασης Σαουδαράβων στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι επιστρέφουν με εκπαίδευση και πολιτικά σχέδια για ανατροπή της μοναρχίας.

Η συμμετοχή «σε εχθροπραξίες εκτός του βασιλείου» τιμωρείται πλέον με τρία έως 20 χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τον προηγούμενο μήνα η σαουδαραβική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει σειρά οργανώσεων, μεταξύ αυτών και την Μουσουλμανική Αδελφότητα, κατηγορώντας τες για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις αποτελούν απόδειξη ότι ο Σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα δεν έχει σκοπό να επιτρέψει την παραμικρή, ακόμη και ειρηνική έκφραση πολιτικής αντίθεσης στη χώρα του.

Διαβάστε επίσης: Ομπάμα: «Ευθυγραμμισμένα» τα συμφέροντα Ριάντ- Ουάσιγκτον