ΚΟΣΜΟΣ

«Αναγκαία η αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας»

«Αναγκαία η αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας»

Για ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία έκανε λόγο ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ, Κρίστιαν Βιγκένιν, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του με αφορμή τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής των ΥΠΕΞ των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς συναισθηματικές αντιδράσεις ώστε να αποφύγουμε μια εντελώς περιττή κλιμάκωση της αντιπαράθεσης. Αντίθετα, πρέπει να λάβουμε μέτρα αποκλιμάκωσης στην κατεύθυνση της αναζήτησης πολιτικών λύσεων. Στο πλαίσιο των οποίων (μέτρων), ωστόσο, πρέπει να εκτιμήσουμε προσεκτικά τις στρατιωτικές διαστάσεις της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ, που προκύπτουν από τις εξελίξεις στην Ουκρανία», τόνισε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας.

Κάλεσε δε, τους Βούλγαρους πολίτες να μην ανησυχούν καθώς, όπως είπε, δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο αυτή τη στιγμή.

Σε ό,τι αφορά την ομαλή συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG της Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας, όπως και του υπόλοιπου, ρωσικής κατασκευής, αμυντικού υλικού των βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ότι «η συνεργασία αυτού του τύπου δεν βρίσκεται υπό απειλή, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση».

Διαβάστε επίσης:

Βουλγαρία: Δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα της Κριμαίας