ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Κάμερον δεν έτρεξε το πρωί λόγω...

Βρετανία: Ο Κάμερον δεν έτρεξε το πρωί λόγω...

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αναγκάστηκε σήμερα να στερηθεί το πρωινό του τζόγκινγκ λόγω της μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που πλήττει το Λονδίνο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας από χθες.


"Είναι δυσάρεστο, το αισθάνεσαι στον αέρα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο BBC. "Δεν πήγα για τρέξιμο σήμερα το πρωί. Γυμνάστηκα μέσα", πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Βρετανούς να λάβουν υπόψη τους τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τις συστάσεις των αρχών για θέματα υγείας.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ανερχόταν σήμερα στο Λονδίνο σε "πολύ υψηλά" επίπεδα, δηλαδή στην 10η βαθμίδα μιας κλίμακας από το 1 ως το 10, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο συνέστησε στον πληθυσμό να μειώσει τις σωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ενήλικες και τα παιδιά που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, όπως και οι ηλικιωμένοι, εκλήθησαν να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση.

Το φαινόμενο αυτό ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο εμφανίστηκε χθες και έχει βυθίσει σήμερα στην ομίχλη το Λονδίνο, οφείλεται σε έναν συνδυασμό της εκπομπής σωματιδίων —που συνδέεται κυρίως με την κυκλοφορική συμφόρηση, την θέρμανση, την γεωργική δραστηριότητα— και της παρουσία σκόνης από την Σαχάρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί αύριο, καθώς η ρύπανση αναμένεται να πέσει σε "χαμηλά" ή "μέτρια" επίπεδα, σύμφωνα με τις αρχές.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ο Κάμερον χαιρέτησε τους πρώτους γάμους ομοφυλόφιλων