ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ρεκόρ ελεύθερης πτώσης ήταν και... πάει!

ΗΠΑ: Ρεκόρ ελεύθερης πτώσης ήταν και... πάει!

Στο… κενό έπεσε το εγχείρημα μίας ομάδας 221 αλεξιπτωτιστών να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης με αλεξίπτωτο πάνω από την έρημο της νότιας Αριζόνας, μία ημέρα αφού μία συνάδελφός τους σκοτώθηκε σε μια άλλη προσπάθεια.

Οι αλεξιπτωτιστές από 28 χώρες πήδηξαν από ύψος περίπου 6.000 μέτρων πάνω από την πόλη Ελόι της Αριζόνα, σε μια προσπάθεια να σπάσουν το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού ατόμων που θα συμμετείχαν σε δύο σχηματισμούς στον αέρα, προτού ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους, δήλωσε η Γκούλσιν Γκίλμπερτ, εκπρόσωπος της ομάδας World Team που οργάνωσε το εγχείρημα. Το προηγούμενο ρεκόρ, στο οποίο συμμετείχαν 110 αλεξιπτωτιστές, επιτεύχθηκε πέρσι στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με την Γκίλμπερτ, η χθεσινή απόπειρα απέτυχε γιατί δύο αλεξιπτωτιστές έχασαν τον σχηματισμό.

Την Παρασκευή (4/4) πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία απόπειρα της ομάδας, η οποία ήταν αφιερωμένη και σε μια βετεράνο γερμανίδα αλεξιπτωτίστρια η οποία σκοτώθηκε την Πέμπτη σε ηλικία 46 ετών, όταν υπήρξε κάποια δυσλειτουργία στο αλεξίπτωτό της.

Παρόλα αυτά, η ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην τέταρτη απόπειρα, αφήνοντας τη θέση της Πάρις στους σχηματισμούς κενή, πρόσθεσε η Γκίλμπερτ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το δυστύχημα της Πέμπτης ήταν το τρίτο που σημειώνεται στην προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ του αθλήματος. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, ένας Βρετανός και ένας Γερμανός που μετείχαν σε μια ομάδα 200 αλεξιπτωτιστών συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα και έπεσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα.

Διαβάστε ακόμα:

Νεκρός αλεξιπτωτιστής που προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ!