ΚΟΣΜΟΣ

13χρονες μαθήτριες σχεδίαζαν να ξεκληρίσουν ολόκληρη οικογένεια

13χρονες μαθήτριες σχεδίαζαν να ξεκληρίσουν ολόκληρη οικογένεια

Σοκ στην πόλη Narbonne της Γαλλίας, όπου δυο νεαρές μαθήτριες γυμνασίου κρατούνται από τις αρχές με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να «εκτελέσουν» μια ολόκληρη οικογένεια.


Όπως αναφέρει η Le Parisien, οι δυο 13χρονες είχαν ετοιμάσει μάλιστα ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να σκοτώσουν τα μέλη της οικογένειας μιας εκ των δυο τους.

«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε ένα παρόμοιο περιστατικό», δήλωσε σοκαρισμένος ο επικεφαλής των αρχών στην περιοχή, που συμπλήρωσε ότι ακόμα τα αίτια των πράξεών τους παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μια εκ των δυο είχε γράψει ένα σημείωμα και είχε δηλώσει μπροστά σε μάρτυρες ότι ήθελε να σκοτώσει τους γονείς της και τον μικρό της αδελφό.

Συνεργό και εκτελεστή στη φρικτή αυτή πράξη αυτή βρήκε στο πρόσωπο μιας συμμαθήτριας και φίλης της, με την οποία είχαν ανταλλάξει και αρκετά σχετικά μηνύματα.

Μάλιστα δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Στις 28 Μαρτίου προσπάθησαν να σκοτώσουν το 6χρονο αγοράκι, μαχαιρώνοντας τον στη σποδυλική στήλη.

Το αγόρι παραμένει ακόμα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά από την επίθεση, το νοσοκομείο ενημέρωσε τις αρχές που ξεκίνησαν έρευνες και διαπίστωσαν ότι οι μικρές δεν είχαν καμία αντίληψη της σοβαρότητας των πράξεών τους.

Έκπληκτοι μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σημείωμα στο οποίο τα κορίτσια έγραφαν ότι η επίθεση με το μαχαίρι δεν ήταν παρά η αρχή.

Οι μαθήτριες, που προέρχονται από καλές οικογένειες της περιοχής και πηγαίνουν σε ένα από καλύτερα σχολεία της Narbonne έχουν προβληματίσει τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ ειδικός ψυχολόγος κλήθηκε προκειμένου να μιλήσει με τις δυο 13χρονες.

Διαβάστε επίσης:

15χρονος μαθητής πέθανε την ώρα του μαθήματος

27χρονος βίαζε επί 3 μέρες μια 13χρονη και το τραβούσε σε βίντεο