ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 16χρονος μαχαίρωσε 22 συμμαθητές του σε σχολείο της Πενσιλβάνια!

ΗΠΑ: 16χρονος μαχαίρωσε 22 συμμαθητές του σε σχολείο της Πενσιλβάνια!

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένας 16χρονος μαθητής τους μαχαίρωσε, σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, πριν καταφέρει να τον ακινητοποιήσει ο υποδιευθυντής του σχολείου, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο, δήλωσαν σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχοι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Οι μαθητές του σχολείου περιέγραψαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σκηνές απόλυτου πανικού καθώς οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρασφάλειας. Ο μαθητής συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση, δήλωσε ο Τομ Σίφελντ, διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.
«Το έκανε τόσο ύπουλα που στην αρχή κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβαινε», δήλωσε ένας από τους μαθητές του σχολείου. «Ακούσαμε ένα κορίτσι να φωνάζει δολοφονία και μετά είδαμε δύο άλλους μαθητές να τρέχουν έξω από το σχολείο και τους ακολουθήσαμε».
Τα αίτια της ενέργειας του 16χρονου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

QH3gI60

Ο υποδιευθυντής του σχολείου, Σαμ Κινγκ, κατάφερε να περιορίσει τον επιτιθέμενο, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του δύο μαχαίρια μήκους 20-25 εκατοστών. Ο Κινγκ με τη βοήθεια ενός σχολικού φύλακα κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον 16χρονο, προτού αυτός καταφέρει να τραυματίσει και άλλους συμμαθητές του.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Γουέστμορλαντ, Τζον Πεκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο έφηβος πιθανόν θα δικαστεί ως ενήλικος, ενδεχομένως για απόπειρα δολοφονίας και στη συνέχεια το όνομά του θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, Νταν Στίβενς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος ενήργησε μόνος του, ενώ οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε πολλές τάξεις και αίθουσες του σχολείου.
Τα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών.

Διαβάστε επίσης:
Οδηγούσε μεθυσμένος και το... διαφήμιζε στο μπλουζάκι του!