ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τι οδήγησε τον 16χρονο να μαχαιρώσει 20 συμμαθητές του

ΗΠΑ: Τι οδήγησε τον 16χρονο να μαχαιρώσει 20 συμμαθητές του

Ως ενήλικας θα δικαστεί ο 16χρονος μαθητής ο οποίος κατηγορείται ότι σκόρπισε το φόβο και τον πανικό στο σχολείο του στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ όταν, χρησιμοποιώντας δύο κουζινομάχαιρα, μαχαίρωσε 21 ανθρώπους, μαθητές οι περισσότεροι, τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον πέντε από αυτούς.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ύποπτος Άλεξ Ρίμπαλ, εισέβαλε σε πολλές τάξεις και αίθουσες του λυκείου λίγο πριν το πρώτο κουδούνι μαχαιρώνοντας ανεξέλεγκτα μαθητές ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών μέχρι που ένας σχολικός φύλακας κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Το Franklin Regional High School όπου έγινε η επίθεση στεγάζει περίπου 1.200 μαθητές.

Ο μαθητής αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για απόπειρες αυτοκτονίας από πρόθεση και, μετά την πρόσφατη αλλαγή του νομικού πλαισίου τις ΗΠΑ, θα δικαστεί ως ενήλικας.

Αυτό που απασχολεί τώρα τις αρχές είναι να ανακαλύψουν το κίνητρο του δράστη, το οποίο παραμένει μυστήριο.

Το FBI πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, από όπου αφαίρεσε έναν υπολογιστή ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι ελέγχει καταγγελία για απειλητικό τηλεφώνημα μεταξύ του 16χρονους κι ενός άλλου μαθητή το βράδυ πριν την επίθεση. Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο Ρίμπαλ ήταν εκείνος που κάλεσε τον άλλο μαθητή ή αν ήταν ο αποδέκτης της κλήσης.

Η επίθεση στο Franklin Regional High School είχε ως αποτέλεσμα 21 μαθητές να τραυματιστούν, 5 από τους οποίους σοβαρά.

«Δεν έλεγε τίποτα», δήλωσε ένα από τα θύματα του 16χρονου μαθητή. «Στο πρόσωπό του δεν υπήρχε οργή. Ήταν εντελώς ανέκφραστος».
«Ποτέ δεν είχε πειράξει κάποιον και ποτέ δεν είδα κάποιο παιδί να τον πειράζει», δήλωσε ένας άλλος μαθητής. «Αλλά και ποτέ δεν τον είδα σε μια συγκεκριμένη παρέα φίλων», χαρακτηρίζοντάς τον «ντροπαλό» και «ήσυχο» παιδί. «Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε ένα κενό βλέμμα. Ήταν όπως πάντα: ούτε χαμογελαστός, ούτε συνοφρυωμένος».

Διαβάστε επίσης:

Νέα «υπόθεση Μαντλίν» στην Αυστραλία - Απήγαγαν 3χρονη