ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ζωολογικός κήπος θανάτωσε υγιέστατο αρκουδάκι

Ελβετία:  Ζωολογικός κήπος θανάτωσε υγιέστατο αρκουδάκι

Νέο κρούσμα… Κοπεγχάγης σε ζωολογικό κήπο της Ελβετίας, όπου οι υπεύθυνοι θανάτωσαν ένα υγιέστατο αρκουδάκι, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση από τον πατέρα του που είχε ήδη σκοτώσει το αδερφάκι του.

Το γεγονός έχει προκαλέσει το… μένος των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες υποστηρίζουν πως οι καφέ αρκούδες του ζωολογικού κήπου Dählhölzli της Βέρνης έπρεπε να είχαν διαχωριστεί, αποτρέποντας τον 360 κιλών Μίσα να κυριευτεί από το συναίσθημα της ζήλιας επειδή η μητέρα, Μίκα, έδινε ιδιαίτερη προσοχή στα μικρά της.

Τα δύο αρκουδάκια γεννήθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ τους γονείς είχαν δωρίσει στο πάρκο, το 2009, ο τότε Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και η σύζυγός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άγρια φύση, οι αρκούδες που γεννούν διώχνουν μακριά το αρσενικό για να μη συμβεί το… μοιραίο, ωστόσο οι υπεύθυνοι του κήπου δεν θέλησαν να διαχωρίσουν το ζευγάρι υπό το φόβο «μαζικής διαταραχής στη συμπεριφορά των ζώων».

Ο Μίσα, έτσι, σκότωσε το ένα μικρό την περασμένη εβδομάδα, ενώ τρομοκρατώντας το δεύτερο, «ανάγκασε» τους υπεύθυνους του πάρκου να το δολοφονήσουν.

«Δεν είναι φυσικό να κρατήσουν την αρσενική αρκούδα με τα μικρά. Υπήρχε αρκετός χώρος για να προστατευτούν σε ξεχωριστό μέρος του κλουβιού», τόνισε ελβετική οργάνωση για την προστασία των άγριων ζώων, υπογραμμίζοντας:

«Καταδικάζουμε έντονα τα περιστατικά που οδήγησαν στον άσκοπο και επώδυνο θάνατο της μικρής αρκούδας».

Διαβάστε ακόμα:

Κοπεγχάγη: Μετά τον Μάριους σκότωσαν και 4 λιοντάρια!