ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυκλώνας Ίτα έπληξε την ανατολική αυστραλιανή ακτή

Ο κυκλώνας Ίτα έπληξε την ανατολική αυστραλιανή ακτή

Ο τροπικός κυκλώνας Ίτα έπληξε σήμερα την ανατολική ακτή της Αυστραλίας προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες χιλιάδων ανθρώπων ενώ οι αρχές προειδοποιούν πως η καταιγίδα "θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή" παρόλο που ή έντασή της έχει μειωθεί.


Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν στα καταφύγια από χθες, Παρασκευή, το βράδυ, καθώς πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι 230 χλμ./ώρα και ήταν πιθανό να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές, αναμενόταν να πλήξουν τη νύκτα την ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Ωστόσο δεν καταγράφηκαν θύματα ούτε μεγάλες καταστροφές ενώ η καταιγίδα, η οποία είχε βαθμολογηθεί με 4 στην 5βαθμη κλίμακα όταν έφθασε στην ανατολική ακτή, έχασε ενέργεια σήμερα το πρωί να υποβαθμισθηκε σε τροπική καταιγίδα ισχύος 1.

Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Κουίνσλαντ Κάμπελ Νιούμαν δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως πολλές χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτροδότηση και προειδοποίησε πως η καταιγίδα "θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή" καθώς κατευθύνεται προς νότο.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία: Βρέθηκε η 3χρονη Cloe που αγνοούνταν